Ronde 6

 

 

KGSRL 1

 

 

KBSK 1

 

1

LEMMERS OSCAR

2425

0-1

SMEETS JAN

2537

2

SCHALKX JOHNNY

2310

0-1

LEVIN FELIX

2501

3

GOORMACHTIGH JOHAN

2292

0-1

LEENHOUTS KOEN

2403

4

VANHEIRZEELE DANIEL

2250

0-1

MAENHOUT THIBAUT

2290

5

DE WIT MICHEL

2259

1-0

DECOSTER FREDERIC

2237

6

VAN DER LINDE MAURITS

2240

0-1

BERTREM STIJN

2206

7

BEZSILKO PHILIPPE

2191

0-1FF

STEEN PIETER

2188

8

VAN DE VELDE KOEN

2139

1-0

VERDUYN FREDERIC

2253

 

 

2263

2-6

 

2327

 

Op een (naar de mening van sommigen veel te vroege) grauwe zondagmiddag vertrokken 6 dappere Bruhhelingen op queeste naar het vijandige Gent. Na enkele omzwervingen -waarbij we vergezeld werden door Stijn de Bruut en Vladimir met zijn roestig ros- werd het broederschap aangevuld door Jan de Wijze (Grijze is niet echt van toepassing hier) in het gebied van de vijand.

 

Pieter(die zijn krachten wou sparen en dus de scheidsrechter de klok liet indrukken) was de eerste die toesloeg, hij maakte z’n tegenstander blijkbaar zo bang dat deze het komende gevecht op leven en dood werkelijk schuwde en er als een laffe Ork vanonder uitmuisde.

Jammer dat niet iedereen hem zo vervaarlijk vindt (getuige de terugrit).

Stijn de Bruut hakte er zo hard op los dat het leek alsof die Ork nog meer weerstand bood dan het zwarte leger. Kara de Mens werd uitgespeeld op het zwakste punt van zijn soort: de hebberigheid. Pionnen pakken tegen deze Witte Tovenaar was duidelijk uit den boze.

Na de tegenslag van onze vermetele werd een aanbod tot vrede hoogmoedig weggewuifd door de Dwerg. Zijn ras staat bekend voor hun grote mond en aan waanzin reikende moed. Dit zijn echter niet te onderschatten troeven die een zekere onzekerheid kunnen uitlokken bij de tegenpartij. Eens het bloed geroken beslechtte zijn bijl al snel de strijd.

Jan de Wijze gebruikte wat hocus-pocus ter afleiding van het Alziende Oog van Lemmers om vervolgens het verloren gelopen hapje op a7 te consumeren.

Vlad de pro vond het allemaal niets wat die levende dode aan de overkant deed en vernietigde hem dan ook meerdere malen.

Koen de Paardenmeester trok zich terug in een Hollandse burcht waar de Grijze Tovenaar enkele uren zijn kop op zat te breken. Na verloop van tijd werd de vesting een ruïne die op tijd werd gerestaureerd en met dezelfde (hoog)moedigheid als die van de Dwerg tot een deugddoende overwinning gevoerd.

Verdwijn de Samaritaan pakte het eerst rustig aan tegen de wilde Urukh-Ai, een strategie die loonde en dan ook een winnende infiltratie opleverde. Zachtmoedig als hij is wou hij het eigenlijk zonder veel gewelddadigheden uitmaken. De Urukh had hier echter geen zin in en viel hem langs achter aan. Dat had de held niet zien aankomen en sneuvelde dan maar in eer.

 

Je merkt misschien dat Tom de Hobbit niet meedeed, hij wou de vijand besluipen door een geheime ingang langs Rusland te gebruiken. Om het met de woorden van Chris de Mensenkoning te zeggen: “Dattie da ma bluuft, man em eigenlijk nie nodih.”

Benieuwd of hij het thuisfront zal halen…

 

Verslag van De Kleinen.

 

 

 

ZWS 1

 

 

KBSK 2

 

1

MAES THOMAS

2252

½-½

PINTER JOSEF

2526

2

BOUHALLEL RABAH

2300

0-1

BLEES ALBERT

2393

3

BOSSUYT KOEN

2244

1-0

VRENEGOOR TACO

2349

4

LACROSSE MARC

2255

1-0

VERHELST RUDY

2149

5

DEMARCKE DIRK

2211

½-½

VIAENE ARVID

2097

6

VAN COPPENOLLE KURT

2127

½-½

VANDENDRIESSCHE JAN

2179

7

FAURE STEFANE

2110

0-1

VERDUYN PHILIPPE

2166

8

BONTE PIETER-JAN

2115

0-1

BARZEELE RAF

2088

 

 

2202

3.5-4.5

 

2243

 

Om 13.00 stipt (ahum) vertrok een colonne noorderlingen richting Bellegem City. Wij, de Yankees, waren helemaal klaar voor deze confrontatie tussen Noord en Zuid. We zouden die rebellen wel eens mores leren, we werden immers aangevoerd door General Grant (in casu IGM Josef Pinter). Terwijl Raf als hofkoetsier fungeerde voor zijne majesteit Pinter, nam ik onze Hollandse bondgenoten mee, die zich gewillig en nagenoeg muisstil (ze spreken tenslotte ook een andere taal) lieten transporteren, terwijl Arvid honderduit kwekte over zijn knappe zege in het Kersttornooi en zijn dolle fratsen op skivakantie.

Eens aangekomen kon de slag om Gettysburg (of prozaïscher: Bellegem) aanvangen.

Josef stelde zich heel solide op tegen de Catalaan van Maes. Op zich geen slechte zaak, maar tegen zijn ondergeklasseerde tegenstander was iets scherpers misschien toch aangewezen. Hebben we dan eens een grootmeester, speelt ie toch wel remise zeker! Enfin, hij had al zijn pluimen verdiend in eerste klasse. Albert had geen moeite met de Siciliaanse (of was het de Marokkaanse?) opening van de heer Bouhallel. Ook Taco stevende recht op de winst af, maar een moment van schaakblindheid deed ‘m de das om. Rudi verslikte zich behoorlijk in zijn Scotch on the rocks, maakte van bestaande varianten een onwelriekend brouwsel, dat nauwelijks nog de naam cocktail waardig was, en mocht die dan ook snel door de gootsteen kappen. Arvid bleef knap geconcentreerd in zijn marathonsessie tot 20.00 uur. Hoewel hij zijn tegenstander vanaf de opening serieus onder druk zette, kon die in het middenspel de bordjes omdraaien en verkreeg een superieur eindspel. Dat eindspel werd echter virtuoos behandeld door onze jonge knaap, en een welverdiende remise was zijn beloning. Ikzelf kreeg licht voordeel in de opening maar slaagde er niet in om het laken naar me toe te trekken. Flupke Verduyn toverde een draakachtige Pirc uit zijn zwarte hoed die zijn opponent direct en efficiënt naar de keel vloog. Ook Rafs positioneel opgezette partij werd al snel een tactische heksenketel waarbij over en weer geofferd werd. Raf bleek echter over de beste zenuwen te beschikken. Opnieuw winst, al is het dan wel een heel zuinige zege tegen de zuiderlingen. Maar gezien Gent van Aalst een pandoering kreeg staan we weer gezellig op kop, where we should be!

 

Jan Vandendriessche

 

 

ZWS 2

 

 

KBSK 3

 

1

DE SCHEPPER BART

2044

½-½

LARSEN HARALD

2102

2

WINDELS JAN

1983

0-1

PICEU KURT

2080

3

MISSIAEN ROGER

2053

½-½

KUTLU HASAN

2013

4

PJECOROVSRIJ VALERIJ

1754

0-1

GRYSON WOUTER

1950

5

VANDEN ABEELE XAVIER

1749

0-1

VERLINDE TIEME

1941

6

DEN HERT THOMAS

0-1

TODTS BENNY

1950

 

 

1917

1-5

 

2006

 

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Aan iedereen het beste toegewenst en vooral een goede gezondheid. 

Mja, in dat geval hebben sommige schakers toch hun start gemist hoor ! Het werd een zieke(lijke ?) bedoening in ZWS.

 

Het begon op bord 6. De tegenstander van Benny had last van oriëntatiestoornissen (Thomas dacht dat het om 15h begon), kwam een half uur te laat en eer zijn hartslag terug normaal was stond hij al mat.

Hasan vertelde dat hij buikgriep had gekregen vrijdag. Zijn tegenstander vond het een goed idee om een pion in z’n maag te spitsen. Hasan heeft gelukkig genoeg weerstand om dat op te vangen. Alleen zijn chronische remisitis speelt hem nu nog parten …

De tegenstander van Mr. “Cool Cool Guy” kreeg een zware bronchitis cadeau. Tja, als je de koning in de wind laat staan tegen hurricane Wouter Gryson, dan weet je wel hoe laat het is. Nog lang na de partij zat de tegenstander te ijlen over alles wat over hem heen gekomen was.

Kurt had vrijdag ook buikgriep getrotseerd en we zagen hem af en toe naar het kleine kamertje verdwijnen. Hij had nog niets gegeten die dag, maar Jan Windels gaf hem een feestmaaltijd : een voorproefje van twee tempi, dan een lichte pion, gevolgd door een iets zwaarder stuk. Kurt verteerde het probleemloos en toen Jans hartslag tot nul was herleid, zagen we een herrezen Kurt Piceu. Proficiat Kurt met de 2100+, je ontstijgt het wereldse. J

De tegenstander van Tieme sukkelde met rugpijn. Helaas was Tieme ook niet in z’n beste doen, hij keek maar slapjes toen hij Tf7 moest spelen. Toen de koning van Xavier in het eindspel begon te slaapwandelen, verrees Tieme en zette hem prompt mat.

En Harald had last van hoge bloeddruk. Stress op het werk of stress achter het bord ? De aanval op de verziekte koningsstelling sloeg nét niet door, Harald bleef moedig verder vechten, zelfs bij 42 graden koorts, maar het resterende eindspel kon niet meer opleveren dan remise.

 

Maar … staan we er of staan we er ? 5 – 1 ! Jawadde. Onze beste uitslag tot nog toe ! Wat moet dat zijn als wij gezond en wel voor de dag komen ?

 

Benny.

 

 

 

ZWS 3

 

 

KBSK 4

 

1

BOSSUYT HERMAN

1926

0-1

DECHAMPS MARK

1896

2

DEVOLDER DIETER

1869

½-½

VAN OOTEGHEM RUDY

1838

3

PENNINCK WIM

1661

1-0

BLONDEEL HUGUES

1807

4

BUYZE DIRK

½-½

MILLE KOEN

1651

 

 

1819

2-2

 

1798

 

Deze keer moesten we als eersten tegen 'de laatsten'. Klinkt makkelijk, maar in onze reeks is het op dit moment een heel gezellige boel

met (voor de partijen) maar 6 punten verschil tussen eerste en laatste. Alles wat relativeren dus.

Een proficiat voor mezelf, ik haalde de eerste overwinning van het nieuwe jaar binnen! ...en van het seizoen... enfin details.

Koen had als eerste gedaan, hij pushte de verkeerde pawn in het centrum en het koste hem een pion. Na wat afruilen was het elk een toren en 6 resp. tegen 7 pionnen en het werd een drawke.

De volgende was Hugues. Hij was redelijk  $*!ç^$µ!! na zijn partij omdat hij in een duidelijk betere stelling iets te lang doorgeblitzt had (beide waren gestopt met noteren) en in zijn laatste snelle zet een stuk weggaf. Probleem is dat die allicht al rond zet 50 was... Met de gekende gevolgen.

Mijn overwinning is volledig te danken aan Kara die me vorig jaar (na partij tegen dezelfde tegenstander) een leuk aanvalsplan uitlegde. It worked like a charm, ik heb gewoon het plan gevolgd, mijn tegenstander miste toen nog een keer (wat de aanval versnelde) en liet in tijdsnood zijn toren insluiten. 1-0 , ik content en Kara ook omdat ik eindelijk eens iets onthouden heb van al zijn uren uitleg ;)

Rudy kwam goed uit de opening, stak toen iets te veel tijd in een heel interessante variant die hij na lang denken als verliezend voor hem beoordeelde. Hij speelde hem dan maar niet (dank u Rudy). Maar toen kwam de tijdnood en dat kostte hem een paar pionnen. Maar speelde het eindspel erg taai. Na lang aandringen van zijn tegenstander werd het toch remise.

 

Mark.

 

 

Oude God 3

 

 

KBSK 5

 

1

NIJS NILS

1747

1-0

VANDEN BERGHE FILIP

2122

2

MELIS WOUT

1641

0-1

DEGRANDE MARIGJE

1730

3

KURLIUK ANDREJ

1525

½-½

WOUTERS TIM

1630

4

VAN HECKE JEROEN

1338

1-0

VAN THILLO QUENTIN

1620

 

 

1563

2.5-1.5

 

1776

 

We gingen deze keer naar Mortsel, waar we een ploeg zouden mogen verwachten met een gemiddelde van 1650 elo. Een hapklare brok dachten we, en we vlogen er in. Na een kleine 2 uur speelde ik remise tegen een zeer secuur spelende tegenstander. Op de andere borden zag het er goed uit: Marigje stond een stuk voor, Filip zette een aanvalletje op en Quentin begon druk te zetten.

Een uur later echter keek Filip echter op een ruïne aan, Quentin dacht een kwaliteit te winnen maar kwam bedrogen uit, Marigje hield nog altijd stevig haar voorsprong vast. Nog een uur later was Quentin verloren, Marigje inde haar zuurverdiende punt en Filip moest het loodje leggen. 1.5-2.5 is niet echt goed, but accidents can happen...

 

Tim

 

 

Deinze

 

 

KBSK 6

 

1

DE BAETS CHRISTOF

1794

1-0

CLEVERS MARC

1615

2

SOENS STEVEN

1663

½-½

LARSEN JONAS

1419

3

DE CLERCQ ANDY

1527

0-1

DE VOGELAERE ROBIN

4

DE PRIESTER JOHAN

1522

0-1

VANDEWIELE EMIEL

 

 

1627

1.5-2.5

 

1517

 

 

 

Chesspirant 1

 

 

Bredene 4

1

DE BOCK LENNART

2016

1-0

DIERCKENS SARAH

1822

2

TARASSIOUK ANDREI

1785

1-0

DOOM ETIENNE

1705

3

VAN SPEYBROECK PHILIPPE

1801

1-0

LAUKENS THOMAS

1587

4

LABIEZE STEVEN

1503

0-1

MADDENS MARTIJN

1338

 

 

1776

3-1

 

1613