RONDE 2 bis (vanaf tweede klasse)  

 

                            KBSK 2           Aalst 1                           
1  STEEN PIETER                2217  ½-½  DRAFTIAN ASHOTE               2296
2  MAENHOUT THIBAUT            2190  ½-½  GHYSELS MARC                  2218
3  ARTELS LIEVEN               2128  0-1  VERLINDEN DIRK                2200
4  VANDENDRIESSCHE JAN         2170  1-0  ACHTERGAELE KOEN              2121
5  BEUSELINCK STEVEN           2155  ½-½  HARNIE PETER                  2057
6  BARZEELE RAF                2091  ½-½  VERLINDEN ROBIJN              2030
7  VANDEN BERGHE FILIP         2128  ½-½  DE REYMAEKER WALTER           1985
8  VIAENE ARVID                1879  1-0  BOERS JOZEF                   1977
                      < 2120 >    4.5 - 3.5    < 2111 >

 

Vandaag namen we het op tegen Aalst 1, de tegenstander was zeker te pakken want op elk bord  waren de eloverhoudingen ongeveer in evenwicht.Zeker omdat iedereen weet dat we thuis al heel wat grotere scalpen hebben veroverd schatten we onze kansen hoog in.

 

Beuse was als eerste klaar, zijn tegenstander stelde remise voor in een ogenschijnlijk betere stelling voor Beus maar wie een grondlaag dieper keek zag dat onze man eigenlijk bijna geen constructieve zetten meer had. Geluk voor Steven dus maar hij was niet de enige…

Pieter was eigenlijk diegene van ons die (mijns inziens) het best uit de opening kwam. Hij had de gebruikelijke plus tegen de Stonewall wat kunnen vergroten maar speelde snel zijn voordeel kwijt door een verkeerde afwikkeling en kwam zowaar slechter te staan. Gelukkig was het zonder erg en wist hij de stelling zonder al te veel moeite te keepen.

Ik werd zonder het te weten redelijk van het bord gespeeld in een Anti-Siciliaan. We geraakten echter beiden in tijdnood  en misten daardoor allebei een grote kans op voordeel. Mijn tegenstander durfde (waarschijnlijk terecht) de tactische verwikkelingen niet in te gaan en wikkelde dan maar af naar een ongelijke lopers eindspel.

Raf speelde ook remise maar hier had er veel meer ingezeten. Hij overspeelde zijn tegenstander in het middenspel en kwam dan ook gewonnen te staan. Raf is echter niet in goede doen de laatste tijd en gaf zijn vrijpion gewoon weg. Gelukkig had hij voldoende techniek om een remise-eindspel te bereiken.

Lieven was de laatste tijd wel goed in vorm maar dat was er niet aan te zien vandaag. Hij speelde de ruilvariant van het Frans en kwam dan ook gelijk uit de opening. Lieven speelde echter een vreemd plan en verloor dom een pion. Hij probeerde nog lang en bood goed weerstand maar zijn tegenstander toonde mooie techniek.

Jan dacht aanvankelijk lang na over de originele aanpak van z’n tegenstander en dat loonde. Hij won geforceerd een pion maar ten koste van z’n rokade. Nadat alle dreigingen weerlegd waren en de dames van het bord gingen was het voor Jan slechts een koud kunstje. Hij is na 2 ronden de enige met het maximum.

Je denkt misschien: ‘Brugge, dat is toch die schwindelploeg?’ ,inderdaad tot nu toe hadden we die ‘reputatie’ nog niet echt hoog gehouden. Daarom speelde Filip eens mee in onze ploeg. Vandaag was het weer van dat. Overspeeld in de opening, stukverlies, het maakte hem allemaal niet uit, hij bleef proberen en uiteindelijk werd in de tijdnoodfase een remisestelling bereikt. De mollenpoot sloeg weer toe!

Arvid werd duidelijk geïnfecteerd door Filip en na een goeie stelling te hebben opgebouwd en een kwaliteit te hebben gewonnen blunderde hij pardoes een stuk weg. Hij schwindelde zich nog terug naar eeuwig schaak, zijn tegenstander ging die onbegrijpelijk uit de weg en verloor zelf een stuk, partij gespeeld.

 

Goed resultaat maar het voelt een beetje wrang aan door het mindere spel.

 

(Verslag ™)

 

                             KBSK 3        Borgerhout 3                      
1  TODTS BENNY                 2037  ½-½  STYNEN KOEN                   2122
2  KUTLU HASAN                 2017  0-1  AERTS ERIC                    2103
3  DEZUTTER JOHAN              2074  0-1  PIETERS FREDERIK              2072
4  VERLINDE TIEME              1733  ½-½  CANKJA REDI                   2050
5  DECHAMPS MARK               1833  1-0  SOENEN ERIC                   2050
6  GHYSELEN JONAS              1659  ½-½  BOGAERTS MARC                 1936
                      < 1892 >    2.5 - 3.5    < 2056 >

 

In ronde 2 speelden we tegen een vrij sterk Borgerhout 3. Puur op elo gezien zou een gelijkspel wel een degelijk resultaat zijn.

Benny speelde op bord 1 een vrij positionele partij. Na wat wederzijds geschuif dacht hij een klein voordeel te behalen door een opmars in het centrum maar dit bleek op niets uit te draaien. In een misschien wat mindere stelling stelde hij dan maar remise voor wat onmiddellijk aanvaard werd door de tegenstander.

Hasan kwam beter te staan in de opening maar kreeg in het middenspel een paardenvork aan zijn broek. Hasan heeft nog niet kunnen scoren maar we zijn ervan overtuigd dat hij wel nog wat punten zal sprokkelen.

Op bord 3 kwam Johan in het nadeel door een geïsoleerde pion. Dit resulteerde later in wat druk op zijn koningstelling. Johan verdedigde secuur maar moest toch een pion inboeten in een toreneindspel. Dit bleek niet meer houdbaar en leidde tot een nederlaag. 

Tieme was volledig hersteld na een griepje in de vorige ronde. Zijn tegenstander speelde erg snel, maar Tieme bleef goed geconcentreerd. Er kwam Hollands op het bord waarin wit lange tijd een plus had, maar door een pion te offeren kwamen Tieme's stukken eruit. Daarna maakte wit nog een rekenfout waarbij hij de pion teruggaf. Met de ongelijke lopers op het bord werd kort daarna remise overeengekomen.

Op bord 5 kwam Mark terecht in een draak. Door een combinatie kreeg hij een toren en een pion tegen 2 stukken. Met zijn toren kan hij nog enkele pionnen winnen en geforceerd een toren afruilen waarna zijn tegenstander opgaf. Om het met Marc zijn woorden te zeggen: Typisch draak, je speelt wat en voor de rest sta je zowat aan de kant te kijken hoe je stelling zichzelf geforceerd speelt...

Ik kwam met zwart vrij solide uit de opening maar het bleef aan beide zijden moeilijk om echt voordeel te halen. Ik kwam iets minder te staan door een verbrokkelde pionnenstructuur maar door wat stukken te ruilen kon ik dat wel min of meer rechtzetten. Toen alleen de torens nog overbleven en enkele pionnen werd tot remise besloten.

 (Verslag van Jonas Ghyselen)

 

                              KBSK 4       KGSRL 10                          
1  BISSCOP MAXIM               1444  1-0  SMESMAN STEVEN                1478
2  MAENHOUT CEDRIC                   0-1  DEMAN TOMAS                   1473
3  VAN DEN BERGHE WANNES             0-1  FLAMAND STEVEN
4  DE VOGELAERE ROBIN                0-1  VANSTEENKISTE BRAM
                      < 1444 >      1 - 3      < 1476 >

 

 

Maxim speelde naar eigen zeggen tegen “iemand met maar 1400”… Al eens naar de eigen elo’s gekeken, Maxim? In gedachten vertoeft hij duidelijk al in andere regionen.

Cedric, Wannes en Robin leerden dat de interclubs toch nog andere koek zijn dan jeugdtoernooien. Er is nog veel te leren, maar we verwachten jullie later zeker terug!

 

                            KBSK 5         Borgerhout 8                      
1  WOUTERS TIM                 1748  1-0  ADRIAENSE ROB                 1647
2  VANDENBUERIE JOACHIM        1618  1-0  VAN DEN BOSCH FRANK           1583
3  GRYSON WOUTER               1587  1-0  LAMBERTZ PHILIPPE             1577
4  DEGRANDE MARIGJE            1425  ½-½  CANKJA YLLI
                       < 1595 >   3.5 - 0.5   < 1602 >
                                             

Geroutineerde zege van Tim. Joachim wachtte geduldig op de tactische misser en won zijn enige partij van dit jaar.

Wouter kon ook zonder veel moeite afmaken. Marigje verspeelde snel een kwaliteit en kon de konijnepoot van Filip VDB goed gebruiken om nog iets te halen in het eindspel met kwaliteit en pion minder.

 

                            KBSK 6         Machelen                          
1  MEYSMAN MARC                1901  1-0  DE MOL PATRICK                1862
2  VAN RILLAER DIRK            1851  1-0  MAARSE WILLY                  1548
3  MILLE KOEN                  1543  ½-½  BAERT YVES                    1433
4  OZGE GOKHAN                 1500  1-0  VANDERVELPEN EDOUARD          1379
                      < 1699 >    3.5 - 0.5    < 1556 >

 

Marc had een prachtige combinatie gezien. Zijn tegenstander niet.

Dirk kon bijna meteen weer vertrekken. Geen moeite gehad.

Koen stond lang een pion voor, maar er is dus nog wat werk aan de winkel in het eindspel.

Ozge slaagde er in om een eindspel met ongelijke lopers met een pion achter nog te winnen. Miraculeus!