Onze leerlingen hebben een project opgestart om 4 kinderen uit Guatemala te kunnen adopteren (via Nele en Sammy), hetgeen hun ook gelukt is
(e-mail vanuit Guatemala hieronder + foto's)
Ze hebben hiervoor o.a. wafels verkocht

 

 

e-mail vanuit Guatemala:

Dag leerlingen van Ons Schooltje Lafelt,

Como estan?  Hoe gaat het met jullie?  Jullie zitten nu in het derde trimenster en kijken al uit naar de zomervakantie en hier is het tweede trimester net begonnen en staat het regenseizoen voor de deur.

Dankzij jullie paasactie hebben jullie ervoor gezorgd dat 4 kinderen dit jaar zorgeloos naar school kunnen gaan.  Wij willen deze 4 kinderen even aan jullie voorstellen.

Vivian is de oudste van de 4. Ze is 12 jaar en heeft 6 broertjes en zusjes.  Yonatan: 11, Angelica: 9, Doris: 7, Osmeri: 16. Yesenia: 20 en Daniel: 3.  Haar papa heeft hen verlaten en de nieuwe vriend van de mama heeft enkel de mogelijkheid om zijn eigen 2 kinderen naar school te sturen.  Heel jammer want ze had het 4e leerjaar al af en was nu al 2 jaar op haar kleinere broertjes aan het passen.

Toen we hoorden dat jullie geld hadden ingezameld hebben we haar alsnog ingeschreven in het 5e leerjaar.

Luisa wordt 10 in juli.  Ze zat tot vorig jaar bij de kleuters in Reforz omdat haar moeder geen geld had om haar naar school te sturen.  Ze heeft 4 broers en ze wonen met hun mama in een piepklein barakje ( = 4 golfplaten als muren en eentje als dak).  Haar papa stierf 3 jaar geleden en sindsdien probeert haar mama de eindjes aan mekaar te knopen door allerlei kleine baantjes.  Samen met haar broertje, Marco Daniel (7) hebben we hen ingeschreven in het eerste leerjaar.  Voor hun is het moeilijk om plots stil te moeten zitten op de schoolbanken en daarom krijgen ze bij ons wat extra aandacht om bij te werken.

Flori is diegene die op de 2 fotos niet in de lens kijkt.  Ze is nogal verlegen maar een uitstekende studente.  Ze is 9 en zit in het 3e leerjaar.  Damaris is haar zusje en zit in het 2e leerjaar.  Benjamin is hun broerje en is geboren met een hazenlipje. Omdat hij vorig jaar 2 operaties heeft moeten ondergaan was er dit jaar extra weinig geld om de meisjes naar school te laten gaan.  Daarom besloten we om met jullie steun het voor dit gezinnetje wat makkelijker te maken dit jaar.

Geovanni is 7 jaar en heeft een broer Viktor van 12 jaar en 2 tweelingszusjes van 4 jaar, Sulia en Marte.  Ook zij wonen met het hele gezin in een schamel barakje en de mama probeert echt alles te doen om haar kinderen te laten studeren, ookal gaat dat ten koste van eten en kleren.  Hij had op zijn eerste rapport overal het maximum (neem daar maar eens een voorbeeld aan hihihaha).  Maar zonder jullie hulp was hij waarschijnlijk niet op de schoolbanken geraakt. 

Door jullie steun helpen jullie niet alleen deze kinderen maar het hele gezin want iedereen profiteert er nu en later van mee dat er iemand van het gezin kan lezen en schrijven.  Namens al deze gezinnen en in het bijzonder van Vivian, Luisa, Flori en Geovanni willen we jullie enorm hard bedanken voor alle inzet en moeite die jullie het afgelopen jaar voor de kinderen van La Esperanza hebben gedaan. 

We wensen jullie nog een hele fijne tijd in de klas en als jullie nog vragen hebben laat ons dan vlug weten, want  onze tijd hier begint af te korten

Un abrazo de todos los niños de aquí y hasta luego!!!

Nele y Sammy

 

Geovanni

Flori

Vivian

Louisa met broertje

 

Nele

terug naar lafelt